444 6 379
Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

FİNANSEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. olarak,

Müşterilerimizin özel hayatlarına ilişkin gizliliğin korunması, bilgi güvenliğinin sağlanması ve korunması öncelikli prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

Şirketimiz adına, müşterilerimizin güvenliğini göz önünde bulundurarak, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla, kişisel verilerle ilgili düzenlenen “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” hususunda sizi bilgilendirmek istiyoruz. Amacımız, kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizleri en şeffaf şekilde bilgilendirmektir.

Kişisel Verilerin Toplanmasındaki Yasal Dayanak Nedir?

7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gereğince, müşterilerimizin hizmetlerimizden faydalanabilmesi amacıyla, kişisel verilerini tarafımızla paylaşması halinde, şirketimiz “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel bilgileri kanunda açıklandığı çerçevede; elde edebilecek, kaydedebilecek, muhafaza edebilecek, hizmetlerini devam ettirebilmek amacıyla güncelleyebilecek, yeniden düzenleyebilecek, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, aktarabilecek, paylaşabilecek ve kanunda sayılan diğer şekillerde işleyebilecektir.

Kişisel verilerinizin işlenme amaçları ve hukuki sebepleri, her türlü ürün ve hizmetlerimizi sunabilmek ve kesintisiz olarak sürdürebilmek; işlem sahibinin bilgilerinin tespiti için kimlik, adres ve diğer gerekli bilgilerini kaydetmek; işlem sahibinin operasyon, muhasebe, finanas ve risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi; elektronik veya kâğıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek; yerel ve uluslararası mevzuat ve tüm otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak; sizinle paylaşmamız gereken önemli bilgileri iletişim bilgileriniz üzerinden iletmek; size özel hizmet ve teklif faaliyetlerini planlamak ve hayata geçirmek; işyerinde güvenlik uygulamaları nedeniyle genel müdürlük ve şube binalarımızda  kamera görüntülerini kaydetmek; kurumsal sürdürülebilirlik, kurumsal yönetim, stratejik planlama ve bilgi güvenliği süreçlerimizi planlamak, denetlemek ve hayata geçirmektir.

Kişisel Verileriniz Hangi Kanallardan Toplanır?

Kişisel verileriniz, şirketimizin Genel Müdürlük birimleri, şubeleri, internet sitemiz, internet sitemiz üzerindeki iletişim formumuz, iletişim hatlarımız ve benzeri diğer kanallar aracılığı ile otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplanabilmektedir. 

Kişisel Verilerinizin Saklanması

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte kişisel verileriniz, Kanun ve mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi, kurum ve kuruluşlar ile tüm faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla hizmet aldığımız, birlikte çalıştığımız, işbirliği yaptığımız danışmanlar ve kuruluşlar ile paylaşılabilecektir. Üçüncü taraflarla veri paylaşımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Ayrıca verileriniz operasyonel faaliyetlerimizi yürütmek için bulut hizmeti almış olduğumuz firmaların yurt içi ve yurt dışı sunucularında da işlenebilecektir.

Kişisel Verilerinizin Korunması

Güvenlik politikalarımızda belirtildiği üzere; Şirketimiz, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, amacıyla veri işleme faaliyetlerini yürütürken uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik her türlü teknik ve idari tedbirleri almakla yükümlüdür. Şirketimiz bu doğrultuda verilerinizin gizlilik, bütünlük, erişilebilirlik ve güvenliğini sağlamak adına gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanundan Doğan Haklarınız Nelerdir?

KVKK’nın “İstisnalar” Başlıklı 28. Maddesinde öngörülen haller saklı kalmak kaydıyla, Kanun’un 11. maddesi çerçevesinde şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin;

  1. İşlenip işlenmediğini, işlenme amacını ve amacına uygun kullanıp kullanılmadığı öğrenme ve işlenmiş ise bu konuda bilgi isteme,
  2. Kanun’a uygun olarak yurt içinde ve yurt dışında bilgilerinizin paylaşıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  3. Bilgilerinizin eksik ya da hatalı işlendiğini düşünüyorsanız düzeltilmesini isteme, 
  4. Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirketlerin söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  5. Bilgilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere (c) ve (d) bentlerinde belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteme,
  6. Bilgilerinizin, otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme veya kanuna aykırı olarak kaydedildiğini veya kullanıldığını düşünüyorsanız ve bu sebeple zarara uğramışsanız zararın giderilmesini isteme,

haklarına sahip olduğunuzu bilgilerinize sunarız.

Haklarınızın, düzenlemenin yürürlük tarihi olan 07.10.2016 tarihinden itibaren kullanılması mümkün olup, taleplerinizin yerine getirilmesi amacıyla şirketimizce yapılacak masrafları, KVKK’nın “Veri sorumlusuna başvuru” başlıklı 13. maddesinde belirtilen tarifeye göre tarafınızdan talep etme hakkımız saklıdır.

Kişisel Verilerinizi Ne Kadar Süreyle Saklıyoruz?

Mevzuat gereğince, şirketimizin müşterileri ile gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin kayıt ve belgeleri, 10 yıl süre ile saklamasına dair yasal zorunluluk söz konusudur. Kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini talep etmeniz halinde, söz konusu 10 yıllık sürenin sonunda bu talebiniz yerine getirilecektir. Bu süre zarfında, kişisel verileriniz şirketimiz tarafından işlenmeyecek, ulusal ve uluslararası yasa, düzenleme ve sözleşmelerden kaynaklı zorunluluklar haricinde üçüncü kişiler ile paylaşılmayacaktır.

Kişisel Verileriniz Hakkında Soru ve Talepleriniz mi Var?

Kişisel veri sahibi ilgili kişiler kanunda belirtilen haklarına ilişkin taleplerini İnternet sitemizdeki KVK başvuru formu kullanılarak yazılı olarak (elden alınan evraklarda kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle ya da noter vasıtasıyla) veya Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi, Güvenli Elektronik İmza, Mobil İmza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle Şirketimize iletebileceklerdir.

Unvan: FİNANSEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Mersis no: 03881071440200001

E-posta adresi: [email protected]  

KEP adresi: [email protected]  

Fiziki Posta adresi: Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad No:8 Ataşehir/İstanbul

Veri Sorumlusu: FİNANSEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


  • Finansevim'den kimler
    faydalanabilir?
  • Finansevim farkları
    nelerdir?
  • Neler satın
    alabilirim?
  • Nasıl ev sahibi
    olabilirim?
  • Peşinatım yok,
    faydalanabilir miyim?
  • İstediğim evi
    alabilir miyim?

Ev ve Otomobil Sahibi olmak İsteyen Her T.C Vatandaşı Finansevim’in sunduğu yöntemlerden tamamen faizsiz şekilde yararlanabilir. Kişi gelir durumuna göre İstediği kampanyadan yararlanabilir.

Finansevim diğer yöntemlerden farklı olarak fon sistemini tamamen faizsiz yapı üzerine kurmuştur.

Finansevim katılımcılarının belirlediği gayrimenkul ve otomobil bedeli üzerinden hiçbir şekilde Fon Katılım bedeli dışında ödeme talep etmez. Aylık taksitlerine kira yardımı adı altında fazladan hiçbir maliyet eklemez ve bunu katılım sözleşmelerinde açık olarak belirtir.

Finansevim’de ev alma sıranız geldiğinde hak kazandığınız tarihi dışında ekstra bekletilme yaşamazsınız, teslim tarihiniz neyse o ay İşlemleriniz tamamlanır.

Finansevim’de sizlere uygulanan yöntemde taksitler tamamen faizsiz olduğundan borcunuz vadenizden çok daha erken tarihlerde biter.

Finansevim ile tamamen faizsiz şekilde ev, araba ve arsa sahibi olabilirsiniz.

Finansevim Sizlere ev almanız için tamamen faizsiz ve vade farksız 2 ayrı model sunar; Çekiliş Modeli, Vade Ortası Modeli

Finansevim fonlarında peşinat zorunluluğu yoktur. Peşinatı olmayan müşterilerede kendi imkanlarına göre kampanyalar mevcuttur. Fakat peşinat vermek, sistem yapısı gereğince vade ve diğer teslim seçenekleri açısından daha avantajlıdır.

Evet , Türkiyenin istediğiniz yerinden evinizi Finansevim yöntemleri ile alabilirsiniz. Teslimat tarihiniz geldiğinde, evinize yapılacak ekspertiz sonrası eğer Fon katılımcılarını ve sizleri riske atacak bir engel yoksa tapunuzu alabilirsiniz.

Detaylı Bilgi için
Sizi Hemen Arayalım
BİZ SİZİ ARAYALIM